BOOST - mockup

Detta är pixelversionen av skissen nedan. I och med detta så har jag kommit en bra bit längre på Boost så nu känner jag verkligen att jag vill göra klart det. Åtminstone för att kunna säga att man iaf gjort klart ett spel.
här har vi den:
image14

några synpunkter/kommentarer?

haha html-troubles

Johan uppmärksammade mig på att texten på kommentarerna är svart. Har suttit med det ett tag nu, men inte hittar jag nått jefla sätt sätt att fixa det. Om det är nån annan bloggbrother/sister här ute som vet hur man gör, säg gärna till!

bara för att göra inlägget lite mer giltligt - En sida ur skissboken:
image13

Skissade lite på ett spel jag börjat på (Boost).
Konceptet utgår ifrån jetpacket han har på ryggen, som gör att man alltid flyger fram med hjälp av den. man måste även samla på sig bränsle för att hålla sig uppe. Twisten är att man måste undvika fienderna, då man inte har något vapen eller liknande.

Julklapp till kärestan

Gjorde en tavla åt Jonna i julklapp, inspirerad av dikten Fotspår i sanden.

image11

Footprints in the sand:
One night a man had a dream. He dreamed he was walking along the beach with the Lord.

Scenes from his life flashed across the sky and he noticed two sets of footprints in the sand, one belonging to him and the other to the Lord. When the last scene of his life had flashed before him, he recalled that at the lowest and saddest times of his life there was only one set of footprints.

Dismayed, he asked, "Lord, you said that once I decided to follow you, you'd walk with me all the way. I don't understand why, when I needed you most, you would leave me."

The Lord replied, "My precious child. I love you and I would never leave you. During your times of trial and suffering when you saw only one set of footprints...

That was when I carried you."

Fin dikt/berättelse tycker jag, tål att tänkas på!

Oljemålning, tog väl lite mer än två timmar att göra. Tar mellan 1-14 dagar för oljemålningar att torka, så om jag nu vill ändra nått på den får jag vänta ett tag:) den har inte torkat än på tre dagar så vi får se.

(Vet inte heller om jag gillar hur fotot får den att se ut, man ser penseldragen för mycket med blixten på kameran. Det känns lite cliche att skylla på fotot, men i verkligheten är den "mjukare", inte lika grov som den blir framställd här.)

Ännu en mockup

liknande stil som förra mockupen (sidscrollande platformer), men lite mer rpg-influenser i denna.
image6
Man spelade som någon riddar/soldat som ska...fan vet jag, döda nån ond? känns rimligt..
Själva twisten jag tänkte på med detta spel var att man skulle kunna kombinera element (typ eld+jord=magma) osv.. men som de flesta av mina spel så försvann dom i intet. Maybe some day så slutför jag nått av dom.
Fler fiender (förstorade, så sämre kvalitet)
image7

image8
image10

Skiss

Ska inom en snar framtid (äntligen) måla denna tavla som har legat o samlat damm i typ ett år.
image5
EMOTIONS

A long time ago..pixels existed.

Det var ett tag sen jag gjorde ett spel, eller "pixlade" över huvud taget. Lite tråkigt, jag kände att jag var hyfsad på det iaf, men det rann ut i sanden (som alla andra grejer:S)...När man såg hur sjukt bra vissa andra var så kändes det lite omotiverat att fortsätta. Iaf så kändes det då. Nu så tänker jag mer att man kör sitt eget race och ser hur det går. Fuck the rest.
Skittråkigt att min externa hårddisk pajade också, det var där jag hade allt gammalt arbete, all grafik osv osv...förhoppningsvis så får jag tillbaka den snart utan att den blivit wipad.
Kan dock slänga upp lite av det jag hade sparat på photobucket, men det är inte i närheten av mina bästa verk:P

mockup på ett spel jag funtade på att göra:
image1
Man spelade som en tjej som har ihjäl överväxta insekter...typ.
När man attackerar:
image2

och fiender:
image3image4

det här spelet kommer nog aldrig göras, men men, kul ändå!

Nystart, på flera sätt!

Jag märkte att jag inte orkade uppdatera den andra bloggen, antingen hade jag inget jag ville dela med mig eller så kunde jag inte komma på något roligt att skriva.
Denna blogg, trots samma namn som den tidigare, är annorlunda. Poängen med denna blogg är att motivera mig själv att vara lite mer kreativ och ge mig själv en push att påbörja de designprojekt jag inte kommit längre än idéstadiet med. I och med detta så kommer det inte handla om mitt dagliga liv direkt, utan mer om hur de olika projekt jag har tar form. Olika designprojekt som är igång är pixelgrafik till datorspel, målningar, skisser och teckningar, digital teckning/målning osv.

Första projektet blir väl att få den här bloggen att se lite bättre ut:P Oturligt nog är jag ganska (läs väldigt) kass på htmlkodning osv...men men, man får väl lära sig!
Har fixat lite iaf, men den ser inte riktigt 100% ut än:P

RSS 2.0